Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

07 та 08 грудня викладачі кафедри ВПМ та ПМ провели низку профорієнтаційних заходів з учнями старших класів шкіл Києва та Київщини

Nike Series footlocker

Так 07 грудня викладачі кафедри  доцент Степанов О.В., асистенти Биба Є. Г. та Ківенко І. Г. в м.Узин Білоцерківського району, зустрічались з учнями загальноосвітньої школи № 1 ім. льотчика-космонавта Павла Поповича, та загальноосвітньої школи № 2. Учням була представлена презентація про роль і місце матеріалознавства в науковому світі, наукові напрямки кафедри, про  сучасні спеціалізації,  навчання та роботу за кордоном, перспективи навчання на факультеті. 

Школярів було ознайомлео з умовами вступу та надано відповіді на численні запитання. Для вчителів та школярів відбулась демонстрація фільму, створеного на кафедрі, за участю випускниці ЗОШ № 2, а нині студентки 3 курсу, гр.ФК-41, Поліщук Дарини. Всі зацікавлені були запрошені на День відкритих дверей на ІФФ. 

Інформація про захід на сайті Узинської ЗОШ № 1

08 грудня викладачі кафедри Биба Є.Г., Мініцький А.В. та Юркова О.І. відвідали Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 284 Дарницького району м. Києва та провели зустріч з учнями 11-х класів.

Майбутніх абітурієнтів поінформовано про спеціальності та спеціалізації за якими кафедра ВТМ та ПМ готує фахівців. Докладно розказано про роль матеріалознавства та матеріалознавців у розвитку сучасного суспільства. Був показаний фільм про навчання на кафедрі підготовлений молодими викладачами та студентами. Також було роз’яснені нюанси, які можуть виникнути при вступі до ВНЗ.

Інформація викликала неабиякий інтерес як учнів так і адміністрації школи, завдяки демонстрації сучасного рівня підготовки спеціалістів в області матеріалознавства. Схвалено рішення про продовження контактів та спільної роботи з професійного орієнтування шкільної молоді.