Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

Наприкінці року за сприяння програми Tempus MMATENG з друку вийшли два навчальних посібники

Nike cheap

Степанчук А.М. Теорія і технологія пресування порошкових матеріалів. навч.посіб. /А.М. Степанчук. – К.: Центр учбової літератури, 2016. – 336 с. 

Викладено закономірності пресування заготівок виробів з порошків металів, сплавів, керамічних матеріалів і твердих тугоплавких сполук. Розглянуто теоретичні та технологічні засади процесів і наведено характеристики, будову та принцип дії використовуваного обладнання.

Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом "Інженерне матеріалознавство". Може використовуватись при вивченні дисциплін ‘’Теорія і технологія пресування і спікання порошкових та композиційних матеріалів” (гр. ФК), “Додаткові розділи теорії та технології порошкових та композиційних матеріалів” (гр. ФК), “Основи отримання порошкових та композиційних матеріалів” (гр.гр. ФТ, ФМ).

Навчальний посібник також може бути корисним при виконанні курсових та дипломних робіт та проектів.

Посібник може бути корисний для аспірантів, наукових та інженерно-технічних працівників.

Степанчук А.М., Білик І.І. Матеріали для напилювання покриттів: навч. посіб. /А.М. Степанчук, І.І. Білик . – К.: Центр учбової літератури, 2016. – 236 с.

Розглядаються основи теорії та технології отримання порошків металів і сплавів, композиційних порошків, стрижнів, порошкових дротів та шнурів, які використовуються для напилювання покриттів газотермічними методами. Викладається теоретичне обгрунтування необхідних вимог до вихідних матеріалів (порошків) залежно від їх складу та умов напилювання покриттів із них.

Наводяться довідкові дані про порошки та матеріали з них, які виготовляються вітчизняними і закордонними виробниками і сьогодні найбільш широко використовують для напилювання покриттів.

Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямком “Матеріалознавство”. Може бути корисним науковим працівникам і промисловцям у галузі розробки та виробництва порошкових матеріалів, а також студентам, які навчаються за спорідненими спеціальностями.