Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

17 березня 2015 року на засіданні спеціалізованої ради по відбувся захист дисертації на здобуття вченого звання кандидата технічних наук Шевчуком Максимом Борисовичем

adidas blue

на тему “Закономірності формування структури та експлуатаційних властивостей зносостійких композиційних матеріалів з карбідів перехідних металів та самофлюсівних сплавів ” (науковий керівник проф. Степанчук А.М.) за спеціальністю 05.16.06 – порошкова металургія та композиційні матеріали.

Метою роботи було розроблення теоретичних і технологічних основ формування структури та властивостей композиційних матеріалів за участю карбідів перехідних металів і їх сплавів, відходів твердих сплавів і самофлюсівних сплавів. Такі композиційні матеріали вирішують актуальну задачу підвищення експлуатаційних характеристик деталей машин і механізмів, які працюють в умовах інтенсивного зношування за рахунок абразивної дії навколишнього середовища та зовнішніх навантажень.

Захист викликав жваву дискусію. М.Б. Шевчук відповів на чисельні запитання. Відповіді були ґрунтовні і базувались на сучасних наукових уявленнях про процеси, які досліджувались в роботі.

У виступах членів ради (проф. Хижняка В.Г., проф. Юркової О.І., проф. Білоцького О.В., член-кор. НАНУ проф. Бондаренка В.П. та інших) відзначався широкий та різноманітний доробок при виконанні дисертації, високий науковий рівень та практична значимість роботи.

Спеціалізована вчена рада одностайно проголосувала за присудження Максиму Шевчуку наукового ступеня кандидата технічних наук.

Вітаємо Максима з успішним завершенням важливого проміжного етапу та бажаємо нових успіхів в науковій роботі.