Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

6 травня 2015 року в актовому залі ВО "ТРІБО" м. Біла Церква відбулася конференція згідно програми розробленої Управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради,

Nike Jordan Melo Shoes

кафедрою Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії НТУУ «КПІ», Інженерно-фізичного факультету «Середня школа – вища школа – роботодавець». ВО "ТРІБО" виготовляє вироби триботехнічного призначення методами порошкової металургії.

Програмою передбачено професійну орієнтація учнів шкіл починаючи з 6–8 класів на навчання на Інженерно-фізичному факультеті НТУУ «КПІ» шляхом поглибленого вивчення математики, фізики та хімії, роботі учнів шкіл в Малій академії наук, проведення лекцій та консультацій для учнів шкіл м. Біла Церква провідними вченими та викладачами НАН України та НТУУ «КПІ». Програмою також передбачено організацію курсів з поглибленого вивчення математики та фізики учнями шкіл м. Біла Церква з залученням провідних викладачів НТУУ «КПІ».

При навчанні в НТУУ «КПІ» запланована спеціалізація (поглиблене вивчення фахових дисциплін за профілем виробництв підприємств м. Біла Церква та Київської області), проведення виробничої та переддипломної практик на цих підприємствах, виконання науково-дослідних робіт, курсових проектів, дипломних робіт бакалаврів та магістерських робіт за тематикою виробництв.

Програмою співпраці також передбачене першочергове працевлаштування випускників Інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ» на підприємствах м. Біла Церква на інженерні, наукові та керівні посади.

На конференції про заходи згідно програми «Середня школа – вища школа – роботодавець» розповів начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрик Юрій Федорович.

Завідувач кафедри Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії НТУУ «КПІ» проф. Степанчук Анатолій Миколайович розповів про правила прийому на навчання в НТУУ «КПІ», спеціальність “Композиційні та порошкові матеріали, покриття” та кафедру Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії, місце спеціальності в науково-технічному прогресі, можливості виготовлення матеріалів та виробів з властивостями, які не притаманні природним матеріалам і можуть працювати в умовах високих температур, навантажень, умовах космосу та інших галузях. 

 

Про унікальність методу порошкової металургії при виготовленні матеріалів та виробів спеціального призначення, інтеграцію навчання в університеті з Європейською системою освіти (по проекту Tempus MMATENG) та можливості розвитку кар’єри після закінчення НТУУ «КПІ» розповів доцент кафедри Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії Богомол Юрій Іванович.

 

Заступник директора ВО «ТРІБО» Савчук Олег Васильович розповів про своє підприємство та перспективи працевлаштування на ньому молодих спеціалістів. Акцентував увагу на тому, що керівництво підприємства створює умови для професійного зростання своїх інженерних кадрів, сприяє їх науково-дослідній роботі та навчанні в аспірантурі. Підприємство також сприяє поглибленому вивченню молодими фахівцями іноземних мов.

 

Про свій шлях від школи до роботи на підприємств присутнім розповіли випускники кафедри Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії, а сьогодні молоді спеціалісти ВО “ТРІБО” Віталій Смик , Ганна Дем’яненко та Михайло Вальков . 

   

На заході були присутні директори та вчителі шкіл, учні 10-х та 11-х класів (у кількості близько 200 чоловік), які побажали здавати тестування (ЗНО) з математики та фізики та їхні батьки.  

Доповідачі відповіли на численні питання присутніх. Дискусія продовжувалась і під час наступної екскурсії по підприємству та його лабораторіям і цехам.