Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

 16 травня 2014 року у рамках відзначення Дня науки в Україні відбулась офіційна церемонія вручення свідоцтв та почесних знаків лауреатам премії Президента України для молодих вчених 2013 року, серед яких доцент нашої кафедри Анатолій Мініцький.

Adidas

На церемонії були присутні Президент Національної академії наук України Борис Патон, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, заступник голови та секретар комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Вадим Стогній. До конкурсу на здобуття премії Президента для молодих вчених було рекомендовано 62 роботи зі 105 поданих. За поданням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки було присуджено 40 премій Президента України для молодих вчених. Лауреатами стали 86 науковців, роботи яких внесли вагомий внесок у розв’язання проблем математики та механіки, інформатики, матеріалознавства, хімії, екології, металургії, історії тощо. 

Перед представленням кожна із робіт пройшла певну процедуру: рецензування, обговорення на вчених і науково-технічних радах, жорсткий конкурентний відбір серед найкращих наукових робіт вищого навчального закладу, установи або організації, потім конкурсний відбір на колегіях міністерств і президіях галузевих академій наук. За рішенням останніх, шляхом таємного голосування роботи було представлено до Комітету. Роботи, допущені до конкурсу, обговорюються на наукових конференціях, семінарах, засіданнях науково-технічних, вчених і громадських рад та на офіційному веб-сайті Комітету.

Під час офіційної церемонії вручення премій Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко зазначив, що наукова молодь – це стратегічний ресурс розвитку України, бо саме молодь здатна до самовдосконалення та саморозвитку. Тому з точки зору довгострокової перспективи розвитку країни абсолютно логічно робити ставку саме на молодих людей, особливо на тих, хто пов’язав своє життя із наукою. «Перед нашою державою сьогодні стоять досить амбітні завдання, які потребують проведення набагато більше змін. І в цьому процесі ми хочемо бачити вас партнерами», - наголосив В. Семиноженко . При цьому він зазначив, премія Президента України для молодих вчених – додатковий засіб стимулювання наукової молоді до нових досліджень та отримання вагомих прикладних результатів, що відіграють важливу роль у сучасному економічному розвитку держави. Голова комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Борис Патон також привітав всіх лауреатів та побажав всім молодим науковцям не зупинятися на досягнутому і боротися в майбутньому за інші високі нагороди в науці.

Серед інших лауреатів премії Президента України для молодих вчених 2013 року отримав свідоцтво та почесний знак доцент кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії Інженерно-фізичного факультету НТУУ «КПІ» кандидат технічних наук Анатолій Мініцький. Взявши слово А. Мініцький привітав присутніх зі святом науки та зазначив, що цього разу одразу три роботи Національного технічного університету України «КПІ» стали лауреатами премії Президента України для молодих вчених 2013 року, що говорить про високий потенціал Київської політехніки як в освіті, так і в науці.