Інформація про вступ на 1 курс у 2024 році

Image

Кафедра Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії КПІ ім. Ігоря Сікорського здійснює підготовку бакалаврів за освітньо-професійною програмою “Нанотехнології та комп’ютерний дизайн матеріалів” спеціальності 132 Матеріалознавство за денною та заочною формами навчання. 

для вступників з дипломами молодших спеціалістів термін навчання 2 р. 10 міс.

для вступників зі шкільним атестатом 3 р. 10 міс.

Що потрібно для того, щоб вступити до нас?

Зареєструватися на НМТ: Зареєструватися для складання національного мультипредметного тесту (НМТ). Предмети, які зазвичай потрібні для вступу на матеріалознавство, включають українську мову, історію, математику, і один з профільних предметів (іноземна мова, біологія, фізика, хімія, українська література, географія).

Скласти НМТ: Успішно скласти НМТ з трьох обов’язкових предметів предметів та одного на вибір і отримати високі бали. Конкурсний бал залежатиме від сумарного результату по всіх предметах, які треба попередньо помножити на коефіцієнти.

У 2024 році кожен предмет множиться на власний коефіцієнт:

українська мова х 0,3
математика х 0,5
історія х 0,2

і четвертий, який здавався на вибір:

іноземна мова х 0,25
фізика х 0,5
хімія х 0,5
українська література х 0,2
географія х 0,2

*у вкладці вступ на 1 курсу можна ввести свої бали і система їх сама розрахує.

Сума цих чотирьох предметів, розділена на суму коефіцієнтів, має бути не меншою 130, і тоді у вас є всі шанси потрапити до нас на бюджет.
Якщо подаєте до нас першим чи другим пріоритетом, то отриманий бал потрібно ще домножити на галузевий коефіцієнт 1,02, що підвищить ваші бали, оскільки спеціальність відноситься до тих, що мають особливу підтримку держави при вступі у 2024-му. Студенти, які навчаються за цією спеціальністю отримують підвищену стипендію – 2550 грн/міс.

Подавайте до нас першим пріоритетом!

Подати заяву до університету: Після отримання результатів НМТ подати електронну заяву через систему ЄДЕБО на обрані вами спеціальності та вузи.

Необхідні документи:

  1. Атестат про повну загальну середню освіту та додаток до нього
  2. Сертифікати ЗНО
  3. Паспорт або ID-картка
  4. Ідентифікаційний код
  5. Фотографії (зазвичай 3×4 см)

У кабінеті вступника, зліва у вкладці “Подача заяв на вступ”, як заклад освіти вибрати Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”

Спеціальність: 132 Матеріалознавство

Освітньо-професійна програма першого рівня вищої освіти “Нанотехнології та комп’ютерний дизайн матеріалів”  у 2023 році пройшла акредитацію Національним агентством забезпечення якості вищої освіти – сертифікат про акредитацію № 5457 від 01.07.2023 р.

Проходження конкурсного відбору: Пройти конкурсний відбір в обраних університетах. Чим вищий бал, тим більше шансів потрапити на бюджетну форму навчання.

Додаткові критерії: Університет має додаткові вимоги, такі як мотиваційний лист.

Вимоги до мотиваційного листа:

Звернення до ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського “Шановний пане ректоре”

Основна частина (бажані пункти, але не всі є обов’язковими):

  1. Чому КПІ ім. Ігоря Сікорського? Обгрунтування вибору вступником КПІ ім. Ігоря Сікорського
  2. Які подальші плани та перспективи? Бачення вступником власного майбутнього
  3. Які у мене є здобутки? За наявності виклад попередніх здобутків (участь в олімпіадах, конкурсах тощо), волонтерська діяльність, публікації.

Прізвище та ім’я вступника

Рейтинг і зарахування: Дочекатися оприлюднення рейтингових списків та підтвердження зарахування на бюджетну форму навчання.

Для зарахування подаються лише копії документів, оригінал маєте при собі:

  • копія паспорту;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • приписне свідоцтво або військовий квиток;
  • сертифікат доуніверситетської підготовки (за наявності);
  • 4 фотографії 3х4;
  • диплом молодшого спеціаліста (для випускників коледжів, технікумім та ін.);
  • спеціальні умови для вступу на навчання (пільгова категорія);
  • договір між КПІ ім. Ігоря Сікорського та вступником (надаєтьяс відбірковою комісією після перевірки попередніх документів).

Приклад мотиваційного листа:

“Шановний пане ректоре!

Мене звати [Ваше Ім’я], і я подаю свою заявку на вступ до Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, спеціальність 132 Матеріалознавство, освітня програма “Нанотехнології та комп’ютерний дизайн матеріалів”.

Я твердо вірю, що саме цей університет надасть мені можливість реалізувати мої амбіції у сфері матеріалознавства та інженерії.

Моє прагнення до навчання в КПІ обумовлене кількома важливими причинами. По-перше, університет має багаторічну історію видатних досягнень у сфері технічної освіти і досліджень. Знання, які я зможу отримати в стінах цього університету, забезпечать мене необхідними навичками та компетенціями для успішної кар’єри. По-друге, я захоплююсь науковими досягненнями та інноваціями, які створюються у вашому університеті, і хочу стати частиною цієї спільноти, яка рухає вперед прогрес і розвиток.

Матеріалознавство впевнено можна вважати одним із найкращих проявів інженерної творчості. Адже основне завдання матеріалознавства полягає у розробці необхідного складу, структури та технології виготовлення новітніх матеріалів, які можуть застосовуватися у найрізноманітніших галузях промисловості людського життя: від медицини до аеро-космічної техніки.
Після закінчення вузу я зможу створювати біосумісні матеріали для розвитку медицини, високоміцні матеріали для оборонної промисловості та машинобудування, наноматеріали для виробництва електроніки майбутнього тощо. Багато речей, які ще декілька років тому здавалися неможливими сьогодні активно застосовується у повсякденному житті в тому числі завдяки роботі матеріалознавців! Тому я обираю саме його!

Дякую вам за розгляд моєї заявки.

З повагою,
[Ваше Ім’я та Прізвище]

Вся актуальна офіційна інформація (правила, дати іспитів, вартість, обсяги і т.і.) розміщена на сторінці сайту приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорського https://pk.kpi.ua/entry-1-course/

Інформація про освітню програму знаходиться за посиланням https://osvita.kpi.ua/132_OPPB_NTKDM

Важлива інформація для вступників з тимчасово окупованих територій України – освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”

Кар’єрні можливості

Відповідальний секретар відбіркової комісії Навчально-наукового інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона:

Іванченко Дмитро Вікторович, кім. 100, 9 корпус, Політехнічна, 35

Гаряча лінія НН ІМЗ ім. Є.О. Патона: +38 (050) 998-86-15; vk.nnimz@lll.kpi.ua

Відповідальна особа від кафедри: Соловйова Тетяна Олександрівна, телефон: +38 095-848-17-56

Правила прийому до КПІ ім.Ігоря Сікорського в 2024 році 

Офіційні документи на сайті приймальної комісій КПІ ім.Ігоря Сікорського


Новини

Показати більше