Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

Підведено підсумки срипендіальної програми Віктора Пінчука "Завтра.UA". Серед її стипендіатів - студент спеціальності "Композиційні та порошкові матеріали, покриття" Головенько Ярослав Богданович.

Puma Rihanna

Започаткована Фондом Віктора Пінчука Стипендіальна програма "Завтра.UA" — перша в Україні приватна загальнонаціональна ініціатива з підтримки талановитої молоді, в якій можуть взяти участь студенти 3-6 курсів всіх ВУЗів України. 

Заявки на участь, подаються на початку навчального року. Після цього відбувається заочний етап, на якому відсіюються роботи які не задовольняють вимогам оформлення, містять плагіат, або повторно подаються, а також оцінюються роботи які оформлені відповідно до вимог. На заочному етапі визначаються ті учасники, які будуть брати участь в третьому – очному етапі.

Третій етап проходив з 2-го по 25-е квітня в різних містах. В Києві протягом одного конкурсного дня брали участь по 2 групи учасників, в першій та в другій половині дня, в одній групі було близькоя 30 студентів. Після чого велику групу з 30 людей ділили на команди по 5-6 учасників, і безпосередньо завдання 3-го етапу виконувалися цими командами. Результат третього туру залежав від уміння учасників працювати командою.

Всього у конкурсі участь взяли 25 студентів НТУУ "КПІ", 9 із них стали переможцями, при чому 4 переможці з ІФФ. Серед них – студент кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії Головенько Ярослав Богданович.

25-го червня відбувся форум стипендіантів, де переможція вручили дипломи стипендіантів, і перед ними виступали відомі люди. При нагородженні переможців, студентів всіх київських ВУЗів розділили на 2 групи: 1 - переможці, які є студентами Університету ім.Шевченка, 2 - студентами інших ВУЗів Києва. Враховуючи, що групи виявились майже однаковими за чисельністю, студентам КПІ ще є куди рухатися, вдосконалюватись, брати участь в конкурсах та перемагати.