Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

 

28 березня 2019 року відбулась зустріч викладачів кафедри ВТМ та ПМ КПІ імені Ігоря Сікорського з учнями Згурівського навчально-виховного комплексу «Гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня» смт Згурівка (Київської області).

 

Захід проходив в рамках обласної профільної наукової школи з технічних наук за сприянням Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» та Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

Наукова школа зібрала близько 80 учнів старших класів та їх педагогів. Відкривала захід методист МАН Київської області Цибко Валентина Володимирівна яка привітала всіх присутніх та представила учасників наукової школи. Вітальне слово від інженерно-фізичного факультету КПІ імені Ігоря Сікорського взяв доцент Степанов Олег Васильович, який розповів про сучасні тенденції та проблематику наукових досліджень у галузі технічних наук. Окремо було зазначено роль матеріалознавства у розвитку суспільства. Також Степанов О.В. разом із Ківенко Іриною Георгіївною ознайомили учнів з умовами вступу до інженерно-фізичного факультету КПІ імені Ігоря Сікорського.

Навчальні практикуми із учнями провели Степанов Олег Васильович та Мініцький Анатолій Вячеславович.

Учні дізналися про розвиток матеріалознавства. Їм продемонстрували дослідні зразки різних матеріалів, зокрема елементи бронезахисту із надлегкої кераміки, твердосплавні осердя для бронебійних куль, титанові імпланти для тазостегнових суглобів, матеріали із пам'яттю форми тощо.

Приємним моментом зустрічі було вручення запрошення до навчання на інженерно-фізичний факультет КПІ імені Ігоря Сікорського від декана факультету Лободи П.І., переможцям 2 етапу конкурсу-захисту обласної МАН, учням Новоолександрівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Хорошку Ігорю Володимировичу та Івахнюку Віктору Миколайовичу.