Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

 14 травня 2018 року до інженерно-фізичного факультету КПІ імені Ігоря Сікорського завітали учні старших класів з різних районів Київщини, що навчаються у Київський обласній Малій академії наук.

New Balance Running Shoes

 

Учнів зустрів декан факультету професор П.І.Лобода, який розповів школярам про особливості навчання на кафедрах інженерно-фізичного факультету, про спеціальність «Матеріалознавство» та взагалі про роль матеріалів у житті людей. Наступним з юними науковцями спілкувався професор Дрексельського університету (США) Юрій Гогоці, який є одним з видатних випускників кафедри Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії і найбільш цитованим українським вченим. Юрій Гогоці розповів дітям про перспективи розвитку матеріалознавства у світі і відзначив вплив сучасних матеріалів на суспільство.

Далі учні мали можливість відвідати лабораторії кафедри та факультету, побачити сучасне обладнання та провести експерименти по отриманню пресовок металів і нанесенню покриттів на поверхню матеріалів.

З учнями спілкувались викладачі кафедри Високотемпературних матеріалів та порошкової металургії, які розповідали про принцип роботи різного обладнання та демонстрували його можливості. Наприкінці зустрічі дітям було вручено сертифікати учасників семінару за підписом директору НЦ МАН О.В. Лісового та декана ІФФ П.І.Лободи з побажанням наступної зустрічі та запрошенням вчитися на інженерно-фізичному факультеті.