Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

6 квітня в стінах корпусу №9 вітали учнів старших класів природничо-наукового ліцею (м.Кривий Ріг).

adidas orange

Учні ознайомились з навчально-науковими лабораторіями інженерно-фізичного факультету: центр електронної мікроскопії, центр рентгеноструктурного аналізу "Rigaku", лабораторії виготовлення шліфів, оптичної мікроскопії. Школярі мали можливість побачити всі етапи дослідження матеріалів – від підготовки зразків до визначення їх хімічного та фазового складу, мікроструктури, властивостей.

Викладачі кафедри ВТМ та ПМ ознайомили учнів з лабораторіями електронно-променевої обробки матеріалів, лабораторії кріохімічної технології отримання нанодисперсних порошків та лабораторії напилення покриттів. Завітали учні і до лабораторії комп'ютерного 3d моделювання.

На прикінці зустрічі з учнями зустрівся декан інженерно-фізичного факультету П.І. Лобода, який продемонстрував сучасні розробки в області матеріалознавства: надміцні керамічні матеріали для виготовлення елементів бронезахисту, надпровідні матеріали, за допомогою яких продемонстровано магнітну левітацію при температурі рідкого азоту, та ішні матеріалу, що мають унікальні властивості.

Закінчився візит відвіданням державного технічного музею та прогулянкою територією КПІ ім. Ігоря Сікорського