Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

В рамках роботи Малої академії наук з залучення учнів старших класів як сільських, так і міських шкіл до науково-популярних заходів,

Air Jordan Spizike 3.5

що сприяють популяризації науки 19 листопада 2015 р. відбулась урочисте відкриття просвітницького заходу, участь в якому, серед інших, взяв член-кореспондент НАН України, декан ІФФ, професор Петро ЛОБОДА.

На заході були присутні понад 180 школярів і близько 15 педагогів міста.

Лобода П.І. провів інтерактивну лекцію «Наноматеріали і нанотехнології – основа науково-технічної революції ХХІ століття», в якій, зокрема, зазначив:

- Зараз практично в усіх розвинутих країнах прийняті і реалізуються національні програми розвитку нанотехнологій. Тема розвитку нанотехнологій часто піднімається в засобах масової інформації і у виступах політиків найвищого рівня. До того ж ідеться про початок нової науково-технічної «нанотехнологічної революції», з огляду на що ХХІ століття називають ерою нанотехнологій.

- У найближчі 10 років саме розвиток нанотехнологій і виготовлення нових наноматеріалів стане одним з основних рушіїв стимулювання істотних змін у таких галузях промисловості, як машинобудування, оптоелектроніка, мікроелектроніка, автомобільна промисловість, а також сільське господарство, медицина й екологія.

Докладніше - на сайті МАН