Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

Теорія і технологія пресування та спікання порошкових та композиційних матеріалів, Частина ІІ – Спікання

Теорія і технологія пресування та спікання порошкових та композиційних матеріалів: метод. вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності ”Композиційні та порошкові матеріали, покриття” /Укладачі: А. М. Степанчук, П. І. Лобода, С. Г. Руденький. – К.: НТУУ”КПІ”, 2009. – Ч.ІІ. –   60 с.

Вступ

В методичних вказівках представлено цикл лабораторних робіт з курсу “Теоретичні та технологічні основи пресування та спікання порошкових та композиційних матеріалів”, який входить до циклу фахових дисциплін спеціальності “Композиційні та порошкові матеріали, покриття” з напряму підготовки фахівців “Інженерне матеріалознавство”.

Структура методичних вказівок складена таким чином, що використовуючи їх, студент має можливість ознайомитись з основними положеннями теоретичних основ явищ, що супроводжують той чи інший процес пресування та спікання порошкових виробів, їх аналітичного опису.

В методичних вказівках надаються рекомендації щодо застосування матеріалів та обладнання, що дозволяє найбільш повно вивчити процеси пресування та спікання порошкових матеріалів згідно з метою лабораторної роботи.

Приведені рекомендації по оформленню експериментальних даних отриманих в роботі, їх обговоренню з використання сучасних уявлень про процеси, що вивчались при виконанні лабораторної роботи.

Згідно методичним вказівкам передбачається, що студент отримує навички по проведенню науково-дослідної роботи, оформленню отриманих результатів та робити висновки з них.


Лабораторна робота №1 – Дослідження процесу спікання однокомпонентних матеріалів у твердій фазі

Лабораторна робота №2 – Дослідження процесу спікання багатокомпонентних порошкових матеріалів у твердій фазі

Лабораторна робота №3 – Дослідження процесу змочування твердих тіл розплавами металів та сплавів

Лабораторна робота №4 – Дослідження процесу спікання у присутності рідкої фази

Лабораторна робота №5 – Дослідження процесу спікання порошкових матеріалів просочуванням

Zoom Lebron XII 12