Кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії

В лабораторії встановлено установку СВ-112, яка призначена для електронно-променевого зварювання деталей різної форми зі сталі, нікелевих сплавів і сплавів титану та алюмінію товщинною 0,05-20 мм.

Також обладнання дозволяє проводити зварювання виробів з молібдену та вольфраму товщиною 0,1 – 5 мм, проводити термічну обробку виробу та отримувати покриття. Процес формування покриття полягає в напіканні або наплавленні функціонального матеріалу на поверхню основи. Даний метод дозволяє мінімізує вплив температури на матеріал виробу і забезпечити мінімальну пористість, максимальне зчеплення покриття з основою та отримувати металеві, металокерамічні та керамічні покриття товщиною до 2 мм.

Обладнання забезпечено системою «RASTR 6» для візуального контролю за процесом зварювання і комплектовано стаціонарною гарматою потужністю до 6 кВт, двокоординатним столом (Х-Х’ і Y-Y’ з переміщення ±150 мм) та універсальним обертачем.

Вакуумна система установки СВ - 112 дозволяє досягати в камері зварювання з розмірами 600х600х600 робочих тисків (2·10-4 mbar), в автоматичному режимі, не більш ніж за 5хв.

 

adidas Yeezy kaufen